Alle gemeenten luiden momenteel de noodklok over hun financiële situatie. Daarom is burgemeester Ward Kennes tevreden dat Kasterlee en de andere gemeenten van de politiezone Turnhout dit jaar kunnen besparen op de gemeentelijke dotatie aan de politiezone. Onze politiezone is qua kosten per inwoner de 2e goedkoopste van het land. Dit kan alleen door een doorgedreven kostenbeheersing en een zeer zuinig beleid. Binnen het politiecollege overleggen de burgemeester en de zonechef dan ook geregeld over het in de hand houden van de personeels- en werkingskosten.

Ward Kennes : 'De rekening van 2012 heeft een overschot opgeleverd. Omdat besturen ook vooruitkijken is, werd beslist om 400.000 euro te reserveren voor de pensioenfactuur die op ons afkomt. Maar daarnaast is beslist om in het lopende jaar 2013 maar 11 van de 12 maandelijkse schijven van de gemeentelijke dotaties aan de politiezone op te vragen .Dit betekent dat in december 2013 geen gemeentelijke bijdrage wordt gevraagd. De gemeenten besparen dus 1/12 op de overdrachten aan de politie.

Voor de gemeente Kasterlee levert dit in 2013 een contante besparing van 137.154 euro op. Als ondervoorzitter van de politiezone zal Ward Kennes er ook in de toekomst mee over waken dat onze politiezone efficiënt maar ook goedkoop werkt.'